Carina Jaarnek

Det är sen lördag eftermiddag den 8 mars 2015.. I morgon kväll kommer Bobo´s orkester för att spela och underhålla. Allt är klart inför morgondagen; – Lokalen är bokad – Annonsen i Uppsala Nya Tidning under Föreningar publicerades idag – Morgondagens blänkare under Söndagsguiden i Uppsala Nya Tidning är bokad och klar – det är bara att börja att förbereda kaffet och smörgåsarna.

MEN! Då ringer telefonen och en hes röst i andra ändan säger; ”Hej, det här är från Bobo´s orkester. Vi är helt utslagna av förkylning, jag är så hes så att jag kan knappt prata och än mindre sjunga i morgon. Vi måste ställa in konserten”.

Katastrof! Vad ska vi göra nu? Ska vi avboka allting? Men det är inte så lätt att komma ut med information till alla att det är inställt, med bara en dags förvarning.

Men allt löser sig trots allt på ett mycket bra sätt. På förslag från Bobo´s orkester kontaktar vi Carina Jaarnek. Carina Jaarnek har varit med i musikbranschen i många år och spelat det mesta inom populärmusik; Hon har, sedan många år, en egen dansbandsorkester som spelar ihop nu och då, Har varit med på Svensktoppen med ett antal låtar, Har varit med i den svenska Melodifestivalen, Har även spelat in en CD tillsammans med Elvis Presleys gamla musiker. Hon är med andra ord en mycket bred artist.

Ruth Pettersson, som är vår egen nöjesarrangör, ringer upp Carina för att höra om hon skulle ha möjlighet att komma över till oss och spela i morgon kväll. Javisst! Jag kommer gärna!

Underbart, då har vi trots allt lyckats att få till ett program till i morgon. Och vilken ersättare!
Hur gör vi då nu för att få ut information, till i varje fall så många som möjligt att Carina Jaarnek kommer istället. Jo, vi har ju e-postadresser till ganska många i Hembygdsgillet, så vi skickar iväg ett mail till alla dessa. Sedan håller ju Jennie Mattsson ju också i en Facebook-grupp inom Hembygdsgillet. En blänkare där också, så har vi i alla fall lyckats att nå ganska många, och för de övriga som kommar får det bli en, förhoppningsvis trevlig överraskning.

Och det blev verkligen även en trevlig kväll, med allt från allsång med Evert Taube-låtar och några Elvis-låtar, över dansbandslåtar och Svensktoppslåtar, till lite mer jazziga toner.
Det blev en mycket uppskattad ersättare.
Efter uppträdandet ringlade sig kön lång för att om möjligt få köpa en signerad CD-skiva, och dessutom få en kram av Carina.